Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Douche gelegenheid op begraafplaats nodig?


19 januari 2017

Vraag nummer: 49138

is het waar dat er op een begraafplaats een ruimte moet zijn waar je kunt douchen of is het mogelijk als er een graf gemaakt wordt om dan tijdelijk een mobiele douche ruimte te huren. op onze kerkelijke begraafplaats is wel stromend water en elektra maar geen gas en riolering aanwezig. ik heb al wat zitten zoeken maar ik kan daar niets over vinden . met vriendelijke groet andré

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, het is niet juist dat er op een begraafplaats een ruimte moet zijn waar de persoon die een graf delft moet kunnen douchen. Vast of mobiel.

De aanwezigheid van een douche kan behoren tot de arbo-voorschriften, denk ik. Maar dat speelt hooguit als men personeel vast in dienst heeft, dat dagelijks op de begraafplaats werkt.
Als u meer wilt weten over de arbo-eisen op begraafplaatsen verwijs ik naar een uitgave van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). U kunt de LOB bereiken via www.begraafplaats.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >