Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Décharge verlenen bestuur


30 september 2004

Vraag nummer: 3338  (oude nummer: 4721)

Geachte heer van der Putten,

Als er een financieel jaarverslag wordt goedgekeurd door een jaarvergadering van een uitvaartvereniging of een andere soortvereniging, wordt er vaak gezegd dat er decharge wordt verleend aan de penningmeester, maar volgens sommigen moet het na de laatste wijziging van het BW zijn, er wordt decharge verleend aan het bestuur en daarmede aan de penningmeester. Zoeken in het BW heeft mij niet verder gebracht. In het gedeelte dat gaat over verenigingen, boek 2 titel 2, verenigngen kan ik het niet vinden art. 48 geeft wel een aantal zaken maar niet het verlenen van decharge. Graag uw mening hierover.
met vr .gr.
Jans Visscher,
penningmeester Laatste Eer Hoogersmilde en voorzitter Dr. Bd van uitvaartverenigngen.

Antwoord:

Geachte heer Visscher,

Décharge wordt voor zover ik weet in de regel verleend aan het bestuur, niet (alleen) aan de penningmeester. Ik meen echter ook dat het geen wettelijke term is. Of het hier gaat om het voldoen aan enig wettelijke voorschrift dan wel om iets dat gebruikelijk is, durf ik niet te zeggen.

Ik adviseer u om uw vraag te herhalen in de notariele adviesrubriek; verenigingsrecht is bij uitstek ook de deskundigheid van de notaris.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >