Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bouwvoorschriften aula begraafplaats


1 september 2002

Vraag nummer: 984  (oude nummer: 1316)

Fri Aug 11 11:39:38 2000

Ik ben architect en ik heb opdracht om een nieuwe Aula met condoleance-ruimte e.d. te ontwerpen op een bestaande begraafplaats.
Weet u of er aanvullende voorschriften en eisen zijn voor dit type gebouwen.
Is er een instantie waar ik dit soort informatie kan opvragen (al dan niet tegen betaling).

wim@oosterhuis-architecten.nl

Antwoord:

Fri Aug 11 14:24:58 2000

Geachte heer,

Bij de bouw van een aula hebt u in eerste instantie te maken met de bouwvoorschriften van de gemeente.
Voorts moet u rekening houden met de functie van het gebouw. Is het alleen een ruimte om te condoleren en een herdenking te houden, of kan het ook voorkomen dat overledenen er worden bewaard gedurende een of meer dagen en nachten? Er zijn gemeenten die, als zij in de begrafenis voorzien ex artikel 21 Wlb, de overledene in een eigen aula bewaren en niet van een commercieel rouwcentrum gebruik maken.
De aula van een begraafplaats wordt ook wel eens ingezet als morgue, in het geval van een calamiteit of ramp binnen de gemeente. Ook iets om rekening mee te houden.
Als de aula een ruimere functie krijgt, bevat de Inspectie-richtlijn lijkbezorging van de Inspectie voor de milieuhygiƫne een aantal wenken.

U kunt voor overleg en advies over de inspectie-richtlijn en andere aspecten contact opnemen met het bedrijfsbureau van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. Het adres is: Gerard Dousingel 15, 3351 JE Papendrecht. Tel. (078) 6425048, fax (078) 6425049. De bedrijfsconsulent van de LOB is de heer ing. W.F.K. Zaalberg. Hij is ook per e-mail te bereiken: bedrijfsbureau@begraafplaats.nl. Een kort en eenvoudig advies zal wel kosteloos zijn. Maar ik weet dat de heer Zaalberg erg veel ervaring met de bouw van aula's heeft en dat de LOB zijn ervaring met dit soort projecten voor een bescheiden uurbedrag ter beschikking stelt.

mr W.G.H.M. van der Putten

11 augustus 2000

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >