Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

BHV begraafplaatsen (bedrijfshulpverlening noodzakelijk?)


7 februari 2007

Vraag nummer: 4614  (oude nummer: 8815)

Zijn er regels voor bedrijfshulpverlening op begraafplaatsen en is dit ook noodzakelijk.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik weet niets van bedrijfshulpverlening. Ik denk dat dit een vraag voor de Arbodienst is. De gemeente als organisatie valt in ieder geval onder de wetgeving en dus in principe ook de gemeentelijke begraafplaats. Maar het zal in principe ook voor kerkelijk begraafplaatsen gelden.

Ik heb de indruk dat het er feitelijk van af zal hangen wat voor voorzieningen op een begraafplaats voorhanden zijn. Als er bedrijfsgebouwen zijn en een kantoor, zullen de normale regels voor bedrijfsgebouwen en een kantoor gelden. Zo niet, dan niet.

Ik adviseer u om met Arbo-deskundigen contact op te nemen. Ik denk dat sowieso een soort risico-inventarisatie verplicht zal zijn. Maar die zal in veel gevallen héél erg kort kunnen zijn, schat ik in.

Wellicht kunt u ook eens kijken in de gloednieuwe uitgave "Veilig en gezond werken op begraafplaatsen. Arbo-richtlijnen in de praktijk". Dat boekje verscheen vorige maand. Is een uitgave van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en IPC Groene Ruimte uit Arnhem. Is te bestellen voor € 15,- per exemplaar door betaling op giro 80 78 772 ten name van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen te Nijmegen onder vermelding Arbo.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >