Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bewaartermijn verlof tot begraven


25 januari 2006

Vraag nummer: 4246  (oude nummer: 7345)

De gemeente verstrekt een verlof tot begraven/cremeren aan de begrafenisonderneming, die het verlof tot begraven/cremeren vervolgens afgeeft aan de parochie/crematorium. Hoelang moet de parochie/crematorium het verlof tot begraven/cremeren bewaren?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een parochie of crematorium het verlof tot begraven of cremeren helemaal niet te bewaren. Men moet vóórdat wordt begraven of wordt gecremeerd vaststellen of verlof verleend is. Nadat de handeling is verricht, zeg maar het graf wordt gesloten en het stoffelijk overschot is verbrand, hoeft er verder niets meer met het verlof. Het heeft zijn dienst gedaan. Er is geen plicht tot archivering.

Overigens zou ik als ik beheerder van een begraafplaats of crematorium was, het verlof wel even bewaren en gebruiken om de persoonsgegevens van het verlof correct over te nemen in de administratie en het register van de begraafplaats of het crematorium. Als de familie bijvoorbeeld doopnamen van de overledene opgeeft aan de uitvaartleider die dit weer doorgeeft aan de begraafplaats of het crematorium, dan kunnen daar makkelijk foutjes in zitten. Verschillen als Joanna en Johanna en Anne of Anna, Marie en Maria, enfin u snapt het wel. Op het verlof staan de correcte gegevens.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >