Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven worden in India als NL-er


12 juli 2004

Vraag nummer: 3212  (oude nummer: 4500)

Ik ben Nederlander, zo ook mijn ouders. Ik zou mij graag willen laten begraven in India, vanwege mijn geloof. Er wordt daar een graf voor mij gereserveerd. Kan ik mij daar laten begraven? En zo ja, waar kan ik de regelgeving hiervoor vinden?

Antwoord:

Geachte heer,

Er is natuurlijk geen Nederlandse regelgeving voor begraving in India (of Alaska of Venezuela of waar dan ook). Maar een overledene kan altijd naar een land van keuze worden vervoerd, dat is geen punt van twijfel. Dat kan altijd. Er staat in onze regelgeving (Besluit op de lijkbezorging) alleen wat voor document met de kist mee moet. Dat staat in artikel 11, 4e lid. Het komt er op neer dat de gemeente een papier meegeeft met de naam van de overledene en de reisbestemming. Niets 'zwaars' of 'moeilijks' dus.

Een ander punt is of men zich daar mag laten begraven. Ik vermoed van wel. Ik heb nog nooit gehoord van landen die buitenlanders voor een begrafenis of crematie weigeren. Maar dat is een zaak waar de ambassade of het consulaat van India uitsluitsel over kan geven.

Ik zou me geen zorgen maken als ik u was; dit soort zaken looptin de regel probleemloos. Eventuele moeilijkheden met formaliteiten in het land van aankomst worden altijd wel opgelost.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek Buitenland (onder de rubriek Overige Onderwerpen).

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >