Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven worden in een andere gemeente (Eibergen)


14 september 2003

Vraag nummer: 2474  (oude nummer: 3052)

Ik heb met bewondering Uw site gelezen, zelden zoveel info gehaald uit een site, mijn complimenten.

Maar nu mijn vraag: is het mogelijk dat als je in de ene plaats woont? (in dit geval Oldenzaal) in de andere plaats begraven kan worden?

Ik heb n.l. 6 jaar in Eibergen gewoond. Na mijn scheiding ben ik verhuisd. Maar mijn kinderen inmiddels allebei de 20 gepasseerd wonen nog steeds in deze plaats. Nu wil ik na mijn dood begraven worden in de buurt van mijn kinderen, dus in dit geval Eibergen. Is dit mogelijk?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dank voor uw complimenten. Het probleem bij zoveel informatie is alleen dat het moeilijk is om iets te vinden. De vraag of je buiten je woonplaats begraven kunt worden is ook al vaker gesteld. Het antwoord is in principe: ja.

Je kunt overal begraven (of gecremeerd) worden waar je wilt. In principe in de hele wereld. De enige beperking is dat de houder (eigenaar) van een begraafplaats soms beperkingen kan opleggen aan de uitgifte van graven. In die zin dat de begraafplaats alleen bestemd is voor lidmaten of parochianen van de plaatselijke kerk of inwoners van een gemeente of dorp. Dit in verband met de soms beperkte ruimte op zo'n begraafplaats. Dan zegt men: "Eigen volk eerst" (zonder dat dit de politiek negatieve lading heeft die het in andere gevallen heeft).

Ik heb in mijn archief ook de betreffende beheersverordening van de begraafplaatsen van de gemeente Eibergen en heb het even voor u nagekeken. In de gemeente zijn er 3 begraafplaatsen, 2 in Eibergen en 1 in Rekken. De verordening bevat géén beperkingen voor wat betreft de mensen aan wie een graf kan worden uitgegeven. Dus u kunt daar te zijner tijd (als de verordening niet gewijzigd wordt, maar die kans schat ik heel erg laag in) begraven worden.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >