Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zou herbegraven kunnen?


1 mei 2009

Vraag nummer: 6482  (oude nummer: 12908)

Geachte Mr. van der Putten,

MIjn man en ik hebben geen kinderen en we wonen in Spijkenisse.
Mijn vraag is als mijn man komt te overlijden en wordt begraven in Spijkenisse is het dan ten allen tijde mogelijk om hem te laten herbegraven in Den Haag op de Kerkhoflaan? Wij komen van oorsprong uit Den Haag en al onze familieleden liggen hier.
Het punt is dat ik niet weet als mijn man komt te overlijden of ik dan naar Den Haag verhuis of hier in Spijkenisse blijf. Dit houdt mij al jaren bezig.

m vr gr
Mevr. XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Iemand opgraven en herbegraven op een andere begraafplaats is wel mogelijk, maar niet ten allen tijde. Er zitten termijnen aan. Het kan of binnen 2 maanden na de begrafenis of pas 10 jaar na de begrafenis. Dat is althans landelijk gangbaar beleid, omdat men uit pieteit niet met halve stoffelijke overschotten wil laten sollen, om het simpel te zeggen.

Waarschijnlijk is het zo: komt tijd, komt raad. Niemand kan voorspellen hoe oud hij of zij zal overlijden en wellicht overlijdt u eerder dan uw man. Vaak is een overlijden ook niet plotseling, maar wordt iemand eerst ziek. Er is mogelijk later altijd nog gelegenheid om alles af te wegen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE