Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Welke instantie kan herbegraven?


22 april 2009

Vraag nummer: 6438  (oude nummer: 12835)

Als mijn moeder overlijdt komt zij in het graf van mijn vader in Oosterhout, NB. De resten van ons overleden broertje (in 1961 begraven in Zevenbergen)willen wij dan op laten graven en meebegraven in het graf van onze ouders. Toestemming van de begraafplaatsen en de familieleden hebben we al. Maar wie of welke instantie kan dat dan doen en wat zijn de kosten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Voor een herbegrafenis van uw broertje is vergunning van de burgemeester van de gemeente Moerdijk (waar Zevenbergen ligt) nodig.
Toestemming van de begraafoplaatsen en de familie is fijn, maar wettelijk of juridisch niet nodig. U hebt alleen toestemming nodig van de persoon of personen op wiens naam de graven staan. En van de burgemeester dus, die alleen vergunning kan geven als de persoon op wiens naam het graf van uw broertje staat, de aanvraag doet of er schriftelijk mee instemt.

Zie de vele vergelijkbare vragen in de subrubriek Begraven > Opgraven en herbegraven.

Als de begraafplaatshouder zelf geen opgravingen doet, kan men u meestal verwijzen naar een bedrijf dat dat wel doet. Als men dat niet kan of wil en u vrij laat in de keuze van een bedrijf, verwijs ik u naar de leden van de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB):
http://www.bvob.eu/wie-zijn-wij/leden
Die kunnen een vrijblijvende offerte voor u maken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE