Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verleggen van mijn zoon 2


17 maart 2008

Vraag nummer: 5286  (oude nummer: 10472)

In dossier 10461 bij u bekend hebben wij inmiddels navraag gedaan bij de gemeente. Hieruit blijkt dat beide kisten uit het graf zijn gehaald. Daarkomt bij dat mijn zoon in een andere kleinere kist is gelegd. Dat ik destijds de grafrechten heb afgegeven betekent toch niet dat andere kunnen oordelen dat de kist die ruim 33 jaar dicht is alsnog wordt open gemaakt. Hierbij vindt ik dat de ouders daarin gekend hadden moeten worden door de gemeente. Wat kan ik hieraan nog doen?

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, als u afstand hebt gedaan van de rechten op het graf hebt u anderen de mogelijkheid gegeven om met het graf te doen wat hen goed dunkt.
Er is geen enkele verplichting voor de gemeente om ouders van een overledene te horen over een op- en herbegraving. Men gaat er van uit dat als u de rechten van een graf afstaat, u dat aan anderen overlaat. Wie niet wil dat iets met een graf gebeurt wat hij/zij niet wil, moet de rechten niet afstaan.

Ik heb al geschreven wat u er aan kunt doen of had kunnen doen, namelijk een bezwaarschrift indienen tegen het besluit van de burgemeester om verlof te geven voor de opgraving.

Het enige dat nog mogelijk is als de termijn voor een bezwaarschrift verstreken is, is om een advocaat in te schakelen en hem met uw moeder te laten corresponderen over de gang van zaken en te eisen dat uw zoon in een ander (eigen) graf wordt gelegd. En daar eventueel een rechtszaak over beginnen. De gemeente heeft (waarschijnlijk) helemaal conform de wet gehandeld en is hier geen partij (meer) in.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE