Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Van graf naar urn (kosten opgraven en cremeren)


2 maart 2011

Vraag nummer: 24551  (oude nummer: 16486)

mijn vader kiest voor een crematie als hij overlijdt, en geeft de voorkeur aan de urnenwand.mijn moeder is 18 jaar geleden begraven.graag willen we weten wat voor mogelijkheden dat er zijn zodat ze straks toch bij elkaar zijn maar dan in een urnenwand ipv het graf. de grafrechten lopen over een anderhalf jaar af. En als het kan hoe gaat zo'n omzetting in zijn werk en wat voor kosten komen erbij

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U kunt de stoffelijke resten van uw moeder laten opgraven en laten cremeren. Uw vader zou het nu al kunnen doen; er hoeft niet gewacht te worden tot zijn dood.
Voor de opgraving is een vergunning van de burgemeester nodig. Zo'n vergunning is bij een overlijden van 18 jaar geleden een formaliteit. Uw vader kan zelf een briefje schrijven aan de burgemeester en zijn verzoek kort uitleggen. Dan komt het in orde.

Wat de kosten van een opgraving zijn kan ik u niet zeggen. De kosten van een opgraving lopen per begraafplaats sterk uiteen. U of uw vader kunnen e.e.a. overleggen met de beheerder van de begraafplaats.

Bij de kosten van cremeren moet u tegenwoordig aan ongeveer 1.100,- euro denken. Maar ieder crematorium heeft een eigen tarief. U kunt zelf informeren of op/via deze site kijken welk crematorium in de buurt ligt en wat voor kosten rekent.
Welk crematorium in de buurt ligt kunt u op zien op Uitvaartkaart.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE