Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Termijn in verlof opgraven


12 oktober 2012

Vraag nummer: 32179

Kan er bij een verlof tot opgraven en cremeren een termijn waarbinnen de opgraving en crematie moet worden uitgevoerd in de voorwaarden worden opgenomen? Wat is gebruikelijk?

Antwoord:

Geachte heer,

Het is niet gebruikelijk om in een verlof tot opgraven en cremeren een termijn op te nemen waarbinnen er moet zijn opgegraven. Het kan wel, als daar een bijzondere reden voor is. Maar men begint meestal pas een opgraving te plannen op het moment dat er een verlof is.
Als iemand bijvoorbeeld al 34 jaar geleden overleden is, is er wel verlof nodig maar is er geen reden om te beslissen dat het opgraven nu per se binnen een week moet gebeuren.
Maar ik kan mij wel voorstellen dat als iemand bijvoorbeeld pas een maand geleden overleden is, als voorwaarde voor een opgraving en herbegraving of crematie gesteld wordt dat het binnen 2 of 4 weken moet worden uitgevoerd.

Het is bij een opgraving ten behoeve van een crematie wel gebruikelijk om als voorwaarde op te nemen dat crematie binnen 24 of 48 uur moet plaatsvinden.

Het lijkt me wel zaak om de termijnen realistisch te stellen, zodat het ook uitvoerbaar is.

Zie over opgraven en herbegraven of cremeren ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >