Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ouders tesamen uitstrooien (vader is begraven)


15 februari 2008

Vraag nummer: 5210  (oude nummer: 10328)

vader is 20 jaar geleden overleden en heeft n graf moeder nu ernstig ziek en wil gecremeerd worden en dan uitgestrooid maar wil vader mee nemen uit zijn graf is dat mogelijk?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is mogelijk. Zie de vele vergelijkbare vragen hierover in de sub-rubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'.
Daar kunt u ook lezen hoe dat moet.

Er moet verlof worden aangevraagd bij de burgemeester van de gemeente waar de begraafplaats ligt, en verlof van de officier van justitie van het arrondissement waar de begraafplaats ligt. Als het graf van vader op naam van moeder staat, kan zij het verlof aanvragen.
Uw moeder kan u ook schriftelijk machtigen om dat namens haar te doen. Belangrijk is dat ze tekent voor toestemming voor de opgraving, als het graf op haar naam staat.

Het is helemaal niet ingewikkeld. U legt in de brieven kort de wens van moeder uit en stuurt de machtiging van moeder mee; het verlenen van het verlof is dan gewoonlijk geen enkel probleem.

Als u de verloven hebt kunt u met de beheerder van de begraafplaats een en ander regelen en eventueel zelf een crematorium zoeken. Van de begraafplaatshouder hebt u geen verlof of formele toestemming nodig; die kan en moet aan de hand van de verloven gewoon meewerken.
Soms kan de beheerder van de begraafplaats de opgraving met eigen personeel uitvoeren, soms moet er een speciaal bedrijf worden ingehuurd. Dat kan allemaal met de beheerder van de begraafplaats worden overlegd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE