Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgraving uit groot kaal grafveld (juiste locatie graf vinden) 1


6 maart 2018

Vraag nummer: 54112

Ik wil een familielid op laten graven in een gedeelte wat nu gewoon een groot kaal grasveld is. Daarvoor was dit veld ingedeeld in 8 veldjes, 1 tm 8, met in elk daarvan 6 graven. In 1987 zijn alle ornamenten van dit gedeelte geruimd, de menselijke resten zijn blijven liggen en is er gras ingezaaid.
De begraafplaats heeft zijn gegevens , veldje 8, en tevens is het grafnummer bekend. Maar verder is er slechts een plattegrond met daarop de genummerde veldjes 1 tm 8 , met paden er tussen door. En oost , noord, zuid. Echter zonder grafnummers.
Ik neem aan dat er uitgemeten moet worden om de juiste plek terug te vinden. Hoe zeker is het dat de juiste plek teruggevonden wordt?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Mij lijkt ook dat precies uitgemeten zou moeten worden waar het betreffende graf ligt. Een begraafplaats is althans wel wettelijk verplicht om dat nauwkeurig te administreren.

Artikel 27 van de Wet op de lijkbezorging luidt:
"1. De houder van een begraafplaats houdt een register van alle daar begraven lijken, met een nauwkeurige aanduiding van de plaats waar zij begraven zijn."
Dat geldt ook voor graven waarvan de grafrechten verlopen zijn en waar de monumenten van het graf verdwenen zijn.

Ik zou zeggen: laat de beheerder van de begraafplaats u maar eens precies uitleggen hoe hij zoiets denkt aan te pakken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Vervolgvragen zijn vraag nummer 54121, vraag nummer 54299, vraag nummer 54300, vraag nummer 54807 en vraag nummer 54811.


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE