Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgraving in 1932 (vervolg vraag 13841)


21 september 2009

Vraag nummer: 6886  (oude nummer: 13872)

Geachte heer Van der Putten,

Als de zaak van 24 december 1932 zich in het Gooi heeft afgespeeld, zou het toch mijn zaak kunnen zijn, met een andere afloop dan ik veronderstelde. In alle andere gevallen moet ik het opgeven.
Hoe dan ook: hartelijk dank!

C. Rol.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik heb slechts de korte conclusie van het betreffende Koninklijke Besluit: dat terecht vergunning voor de opgraving is geweigerd, omdat eerste zes andere kisten zouden moeten worden gelicht en verplaatst. Het ging om kisten in een zogenaamd algemeen graf, maar ook daar wordt de grafrust gewaarborgd.

In deze korte conclusie staat niet in welke plaats of regio de kwestie speelde. Dat is misschien wel na te gaan, omdat de uitspraak destijds is gepubliceerd in twee juridische vakbladen: Administratieve en Rechterlijke beslissingen, jaargang 1933, blz. 144 en Weekblad voor gemeentebelangen (WGB), jaargang 1933, blz. 35. Ik weet natuurlijk niet of de hele uitspraak dan wel ook alleen een korte conclusie is gepubliceerd. Ik heb deze bladen niet, maar zij zouden via een grote bibliotheek op te vragen moeten zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE