Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgraving heel lichaam


10 maart 2011

Vraag nummer: 24574  (oude nummer: 16522)

mijn broer is 6 jr geleden overleden aan een hartinfart,hij was 29 jr oud.nou mijn tante is net overleden en ze hebben hem uit de familie kelder gehaald,mijn schock was groot toen ik een foto zag en dat je gewoon de gezicht en alles kan zien,hij is niet geskeleteerd,je ziet de lippen, ogen, neus, oren, de hel hand, gewoon alles. hij zag er wel zwart uit,maar je kan de gezicht van mijn broer gewoon zien,mijn vraag is kan dat zomaar??? dit is trouwens gebeurt op aruba en ik woon in nederland. ik zal hartstikke blij zijn als ik een antwoord van u mag ontvangen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb geen idee hoe en waarom dit kan. Ik ken de wet- en regelgeving op Aruba niet.
In Nederland zou dit alleen kunnen met vergunning van de burgemeester en om zeer buitengewone redenen. Gewoonlijk wordt binnen 10 jaar na een overlijden geen vergunning gegeven. In alle gevallen zou het lichaam na opgraving moeten worden herbegraven (of worden gecremeerd). Op Aruba waarschijnlijk ook.

Ook mij verbaast het dat het lichaam van uw broer er nog intact uit ziet. Misschien heeft het te maken met een natuurlijke vorm van verdroging.
Het doet me denken aan de mummie van Thorn http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdijkerk_(Thorn) en ik heb ook wel gehoord van gevallen in Oost-Nederland.
Misschien dat men er op Aruba wel een verklaring voor heeft, omdat het daar misschien vaker voorkomt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE