Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opgraven en herbegraven vader


19 november 2007

Vraag nummer: 5068  (oude nummer: 9908)

Mijn vader is 30 jaar geleden overleden op zeer jonge leeftijd en begraven in Grave.
Mijn moeder is daarna met mij verhuist naar St-Oedenrode.Nu is het zo dat ik graag wil dat mijn vader hier naar toe komt om te worden herbegraven als mijn moeder komt te overlijden ,hopenlijk duurt dit nog een tijdje maar ik wilde graag weten of dit mogenlijk is .Op dit moment wil mijn moeder dit niet maar als ik dadelijk de grafrechten overneem wil ik graag dat ze samen worden begraven.Als dit kan hoe ga ik dan te werk waar moet ik daarvoor zijn ,wat zijn de kosten,en kan dit gebeuren voordat mijn moeder word begraven of tegelijkertijd in dezelfde week?
met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, u kunt uw vader laten herbegraven in Sint Oedenrode. Maar daar is verlof van de burgemeester van Grave voor nodig. Dat is niet ingewikkeld. U schrijft een kort briefje, waar eigenlijk zo'n beetje hetzelfde in staat als wat u mij schreef: dat u wilt dat uw ouders samen in 1 graf komen. Bij een graf van die ouderdom is dat een formaliteit, dat wordt niet geweigerd.

Maar... zo'n verlof is niet binnen een week te krijgen en uit te voeren. Op zo'n soort verzoek moet een gemeentelijk bestuursorgaan normaal binnen zo'n 6 tot 8 weken een besluit nemen. Meestal gaat het wel wat sneller, maar op een week moet u niet rekenen.

Over de kosten kan ik weinig zeggen. Normaal kost een opgraving rond de 500,- tot 1.000,-, maar er kunnen ook extra kosten zijn voor transport van het grafmonument of andere kosten. Soms kost het wel 3.000,-, maar ergens anders 300,-. U moet altijd offertes aanvragen, is mijn advies.

Zie de vele vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Opgraven en herbegraven'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE