Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nieuw familiegraf voor mijn vader


27 december 2020

Vraag nummer: 62159

Goedendag ik heb een vraag mijn vader is drie weken geleden over leden hij lig in een graf met drie mensen mijn vraag is ik wil eigenlijk een familie graf geven wat gaat dat kost als hij op moet opgegraven moet worden ik hoor van gr jaap

Antwoord:

Geachte heer,

Alsnog gecondoleerd, want uw vader is recent overleden.

Wat een familiegraf kost en wat het opgraven en herbegraven kost, is voor iedere begraafplaats verschillend. Op die vraag kan ik dus geen antwoord geven. Dat kunt u bij de betreffende begraafplaats navragen.
Het maakt ook een verschil of men op de begraafplaats zelf een opgraving en herbegraving kan doen, met eigen medewerkers. Dan wel of u zelf een gespecialiseerd bedrijf moet inhuren.
Dat moet u allemaal met de begraafplaatsbeheerder bespreken.

Misschien is het juist goedkoper om uw vader op een andere begraafplaats her te begraven, als daar de kosten van begraven en van een graf lager zijn. Dat zou kunnen. De kosten van begraafplaatsen kunnen erg uiteen lopen.

U kunt via internet al kijken wat voor tarieven begraafplaatsen in de regio rekenen.
De tarieven van allerlei begraafplaatsen zijn te vinden op de site van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, https://www.begraafplaats.nl/begraafplaatsen/
Deze gegevens zijn niet altijd actueel, maar geven wel een indicatie.
Ook op de sites van gemeenten en kerkgenootschappen zijn vaak tarieven te vinden. Maar soms niet uitgebreid en gedetailleerd. U moet dus altijd nog even bellen of een afspraak maken, om het precies te horen.

Uw vader mag ook op een andere begraafplaats, ook in een andere gemeente, begraven worden. Dat kan goed zijn om te weten, als u een ander graf zoekt. U bent dus vrij in het zoeken van een mooie, maar toch betaalbare plek.

Voor een opgraving en herbegraving is een vergunning nodig van de burgemeester van de gemeente waar uw vader nu begraven is. Die vergunning krijgt u als u de aanvraag binnen 2 maanden na de datum van overlijden doet. En als u aangeeft dat uw vader nu in een algemeen graf met 3 mensen ligt. En u nu de voorkeur geeft aan een familiegraf. Dat is een goede reden, die altijd wordt geaccepteerd.

Vaak geven gemeenten na 2 maanden geen vergunning meer af.
Ik zou daarom de aanvraag zo snel mogelijk doen, als ik u was.

Zie ook eerdere vragen en antwoorden over opgraven en herbegraven in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE