Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten graf ruiming (en herbegraven)


15 juli 2009

Vraag nummer: 6711  (oude nummer: 13441)

Het graf van ons Vader is na 20 jaar geruimd,5 jaar geleden is ons moe in eigen graf begraven,De kinderen is toegezegd dat bij ruiming Pa bij moe in fam graf zou komen,zonder kosten,onlangs is dit gebeurd,telefonische gesprek is gezegd dat het in orde zou komen,we moesten wel kunnen bewijzen dat de afspraak dat het niets zou kosten op papier stond,anders zou het 200,00 euro kosten,tot onze verbazing kregen we een rekening van 500,00 euro mag dat ?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik zo niet beoordelen. De vraag is waar de rekening precies voor is en wat precies de afspraak was. De kosten kunnen bijvoorbeeld voor het begraven zijn en niet voor het opgraven; dat zijn twee verschillende handelingen (1. opgraven graf vader en 2. begraven in graf moeder) en twee verschillende kosten.
Het komt wel vaker voor dat men geen kosten van een opgraving rekent, als men graven toch aan het ruimen is. Maar dat staat los van de kosten van begraving in het graf van moeder.

Overigens is het erg onverstandig en onhandig om dit soort afspraken niet op papier te hebben. Dan kunnen al te makkelijk misverstanden en onduidelijkheden ontstaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE