Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindje begraven en wil graag 36 jaar later laten cremeren

15 mei 2024

Vraag nummer: 68291

Hallo ik ben 36 jaar geleden moeder geworden van een doodgeboren kindje. Dit kindje ligt in Heerlen begraven en ik woon zelf in Deventer, Ik betaal trouw de kosten voor de begraafplaats, maar ik zou haar graag willen laten cremeren, kan dit en mag dit en wat zijn de kosten hiervan?
Ik hoor graag.
Met vriendelijke groet,

Carla Kappert

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dit kan.
U moet dan een vergunning voor opgraven en crematie aanvragen bij de gemeente Heerlen. Na 36 jaar zal het geen enkel probleem zijn om die vergunning te krijgen.
Algemene informatie kunt u vinden op de site van de gemeente, https://www.heerlen.nl/opgraven-herbegraven-of-alsnog-cremeren.html?term=begraaf*

Zie de vele tientallen vergelijkbare vragen over begraven en cremeren van kinderen in de subrubriek ' Opgraven en herbegraven of cremeren'.

Over de kosten kan ik u niets zeggen.
U hebt niet geschreven of het over een gemeentelijke of een kerkelijke begraafplaats gaat.
Als het om een gemeentelijke begraafplaats gaat, zijn misschien voor de opgraving leges (een soort belasting) verschuldigd. Bij een kerkelijke begraafplaats speelt dat soort belasting niet.

U moet bij de begraafplaats navragen of zij een opgraving met eigen personeel voor u kan uitvoeren, dan wel of u zelf een bedrijf in de arm moet nemen. Waarschijnlijk is het het meest praktisch en goedkoop om het kind in Heerlen te laten cremeren. Maar u bent aan niets of niemand gebonden en kunt zelf een goedkoop crematorium uitkiezen. Maar u hebt wel te maken met vervoerskosten.

Zie over opgraven en herbegraven of cremeren ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Nieuwe site voor mensen die zelf de regie over hun overlijden in handen willen hebben:
www.exit.nl. Met:
- documenten voor medische beslissingen: euthanasieverklaring, volmacht, behandelverbod etc.;
- uitvaartwensen vastleggen;
- een eenvoudige crematie regelen.

TIP
Een uitvaart zoals u dat wilt, zonder compromisssen. Regel hier uw uw exclusieve begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder