Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Inhoud graf Indonesie over te brengen naar Nederland?


19 oktober 2008

Vraag nummer: 5768  (oude nummer: 11490)

Geachte heer/mevrouw,

Mijn moeder ligt al 50 jaar begraven in Malang op Java. Haar graf bestaat nog steeds. Zou het mogelijk zijn haar overblijfselen bij te zetten in mijn vaders graf [= dubbelgraf] te Almelo, Nederland?? Zo ja, op welke kosten moet ik mij voorbereiden??
Hartelijk bedankt alvast voor uw moeite, mvg XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is zeker mogelijk om de stoffelijke resten van uw moeder over te laten brengen naar het graf van uw vader. Althans voor de Nederlandse wetgeving is dat geen enkel probleem.
Ik schat in dat het ook in Indonesie mogelijk zal zijn om stoffelijke resten op te laten graven en te transporten. Maar helemaal zeker weet ik dat niet.

Een inschatting van kosten durf te niet te maken. Het hoeft mijns inziens niet erg duur te zijn. Bij het verzenden van stoffelijke resten van iemand die 50 jaar geleden begraven is hebben we het waarschijnlijk over een schedel en enkele botten die in een handzaam pakketje gewoon per pakketpost verzonden zouden kunnen worden. Er hoeft geen angst te zijn voor ziektekiemen of andere gevoelige dingen. Zo'n pakketje mag 'gewoon' naar Nederland verstuurd worden, wat de Nederlansdse wetgeving betreft.

Maar ik heb geen idee van de eisen of voorwaarden die men in Indonesie stelt. Ik zou in uw geval eerst gewoon maar direct contact opnemen met de beheerder van de betreffende begraafplaats en vragen of de stoffelijke resten opgegraven kunnen worden en verzonden kunnen worden naar de begraafplaats in Almelo. Dan hoort u wel wat de mogelijkheden zijn. Misschien gaat het allemaal veel eenvoudiger dan u zou denken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE