Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe lang duurt gerechtelijke procedure?


1 februari 2011

Vraag nummer: 7856  (oude nummer: 16404)

De vader van mijn vriendin ligt in een graf waarvan zijn kinderen geen rechthebbenden zijn. Hij is 1,5 maand geleden begraven. We overwegen om een artikel 29-procedure (wet van de lijkbezorging) te starten om hem te laten herbegraven. Aanleiding hiervoor is de gevoelloze opstelling van de rechthebbende van het graf. Hij zal geen toestemming geven voor een herbegrafenis. We overwegen om dit via de rechter af te dwingen. Hoe lang duurt een dergelijke procedure gemiddeld?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat is moeilijk te zeggen omdat het afhangt van de vraag of er nog schriftelijke tussenrondes zijn, of er nog een tussenvonnis met een bewijsopdracht komt, etc. Dan kan een zaak 'zomaar' maanden uitlopen.

Normaal gesproken zou ik een dergelijke rechtszaak inschatten op iets tussen de 6 en 12 maanden. Een half jaar is kort, maar kan. Maar het kan ook meer dan een jaar duren.

Het hangt natuurlijk ook af van de drukte bij de betreffende rechtbank. Ik heb bijvoorbeeld in een bepaalde kwestie al in februari 2010 alle stukken ingediend, maar wacht nog steeds op een oproep voor een zitting. Dat is uitzonderlijk, maar zoiets kan dus ook gebeuren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE