Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven wegens onenigheid plaatsen grafsteen


24 februari 2008

Vraag nummer: 5228  (oude nummer: 10376)

Wij willen naar eigen kueze een grafsteen plaatsen. Het kerk bestuur geeft geen toestemming hiervoor en wijzen naar het regelement. Dit regelement moet je normaal krijgen bij het afsluiten van het graf huur overeenkomst. Dit regelement hebben wij ontvangen begin februari 2008. Onlangs mijn moeder op 12-05-2007 is begraven.Kunnen wij het kerk bestuur aansprakelijk stellen voor het ingebreken blijven van niet afgeven van het regelement tijdens de uitvaart.Daarbij is al twee keer op het zelf kerkhof afgeweken van het regelement.
Het kerk bestuur heeft nu als alternatief haar laten herbegraven op het zelde kerkkof maar dan op het nieuwe gedeelte waar het wel mogelijk is om onze keuze van grafsteen te plaatsen.
Dit gaat natuurlijk weer geld kosten en nog maar afwachten of hier een vergunning voor verleend wordt door de gemeente Beek (L)

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een reglement dat ruim een half jaar na de uitgifte van een graf wordt verstrekt, is juridisch niet rechtsgeldig. Het reglement had gegeven moeten worden vóór de uitgifte van het graf en de begrafenis. Dat zal iedere advocaat u meteen zeggen. En ook aan het kerkbestuur, als die het zou vragen.

U bent dus ook niet gebonden aan de regels voor het plaatsen van een grafsteen. Er is ook geen verplichting voor u om akkoord te gaan met een op- en herbegraving elders op het kerkhof. Nog los van de vraag of de gemeente daar verlof voor geeft.
Maar er is nog een verschil tussen recht hebben en recht krijgen. Ik adviseer u om een advocaat in de arm te nemen, die de kwestie met een of twee goede brieven voor u kan oplossen.

Met vriendelijke groet.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE