Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven vanuit algemeen graf


2 februari 2002

Vraag nummer: 713  (oude nummer: 733)

Tue May 7 16:54:55 2002

geachte heer,

de moeder van vriend is begraven in algemeen graf voor 10 jaar.
inmiddels is dit verstreken en staat er een bordje dat de grafbedekking er in april af gaat.
we hebben contact opgenomen met de begraafplaats, voor herbegraving.
nu heb ik de volgende vragen: zij zeggen dat ze toestemming nodig hebben van de rechthebbende anders kan zoon niet de moeder herbegraven klopt dit? (we hebben geen contact met rechthebbende moeilijk!) en wat als we nou geen toestemming krijgen?
nog een andere vraag is er zijn 2 verschillende eigen graven: (2.00 x1.00 m) (1.50 x0.60 m) is dit allebei mogelijk of wat is het verschil.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,
Iedereen met een redelijk persoonlijk belang kan om een hergraving vragen van een persoon die ligt in een graf dat geruimd gaat worden. Daar is geen toestemming van een rechthebbende voor nodig. Ten eerste heeft een algemeen graf geen rechthebbende (alleen een eigen graf). Ten tweede houden de rechten van een vorige persoon op wiens naam een graf eventueel stond op, zodra de termijn om is. En dat is nu het geval.
De begraafplaats kan in geval dat zij twijfelt, contact opnemen met de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). In de LOB-uitgave 'Handleiding Opgraven en Ruimen' staat op blz. 34 het nodige over dit soort situaties geschreven.
U vraagt nog wat het verschil is tussen de graven met 2 formaten die u noemt. Dat weet ik niet, want iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels en voorschriften, maten van graven etc. Maar ik vermoed dat het hier gaat om de maximale formaten van de grootte van liggende grafzerken. Het ligt het meest voor de hand dat u de betreffende begraafplaats om een toelichting vraagt.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE