Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven (resten van vier personen door elkaar 19)


22 juni 2017

Vraag nummer: 51072

Geachte meneer van der Putten,

Een kapvergunning is geheel niet nodig voor herbegraven van desbetreffende graf onzer familielid. Er staan niet tien bomen langs het graf.
En dan kan Westgaarde afzonderlijk laten herbegraven. Maar ze geven geen datum ivm met de kapvergunning die volgens hun in week 27 rond is.Maar zo lang te wachten is geheel niet nodig. Verder wordt er aan herbegravers steeds een ander verhaal verteld. Ene keer dt de kapvergunning rond is en zij deze week gaan kappen het groot groen. Andere keer dat die niet rond is en er bezwaar is gemaakt tegen de kapvergunning.Weer een keer dat zij deze week gaan kappen het groot groen en zij de zeswekelijkse termijn niet verder afwachten. Dan weer dat ze alle herbegravers gaan bellen wanner het plaats kan vinden om de herbegravers te ondersteunen etc..
We hadden vervoer geregeld en er wordt door Westgaarde gezegd dat zij het vervoer regelen,dus dat vervoersbedrijf is afgehaakt. We hebben inmiddels een ander vervoersbedrijf ingeschakeld.
In verband met het verlof tot opgraven zeggen zij tegen ons dat ze de kapvergunning van groot groen moeten afwachten en dat zij de namen en adressen van Westgaarde en gemeentebegrafplaats Zaandam er in willen hebben voor gemeente Zaandam. En gemeente Zaandam wil dit er ook in hebben staan. Maar tegen andere partijen zeggen zij dan weer dat zij niet kunnen herbegraven omdat Westgaarde de namen en adressen in het verlof willen zien staan. We hebben nu ook een ander onderzoeksbureau gevonden,maar nog steeds geen datum.Het is erg moeilijk hazen vangen op deze manier als er verschillend wordt gecommuniceerd met allerlei partijen. Het trieste geval wil wel dat een familielid die euthanasie had aangevraagd,zijn euthanasie nog even wilde uitstellen toen er nog sprake was dat er vanaf half mei binnen vier weken herbegraven kon worden. Maar Westgaarde draaide als een blad aan de boom om door geen datum te geven vanwege kapvergunning. Dus ons familielid Jhonny had het graag willen meemaken. Maar datum bleef dus uit en we konden met niemand een datum afspreken dus is ons familielid op 13 juni zacht heengegaan.
Alles staat dus in de startblokken: vervoer,onderzoekbureau geregeld,maar dit lijkt op traineren van Westgaarde.
Westgaarde moet transparant worden en structuur aanbrengen,want zo kun je niet met mensen omgaan.
mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is nu wel duidelijk dat het niet soepel verloopt, maar u hoeft mij en de lezers van deze rubriek niet van dag tot dag over de stand van zaken te informeren.
Ook van uw nicht heb ik tientallen mails ontvangen.

De adviesrubriek is bedoeld voor (nieuwe) juridische vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE