Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven op een andere begraafplaats


11 juli 2016

Vraag nummer: 46766

Mijn vader is 20 jaar geleden begraven in Zevenbergen, omdat mijn ouders daar toen woonden. Mijn moeder woont inmiddels bijna 10 jaar in Alphen aan den Rijn. Mijn vader heeft destijds een dubbelgraf gekocht zodat mijn moeder ook daar begraven kon worden als het zo ver zou zijn. Er zijn grafrechten betaald tot 2056. Aangezien er niemand van ons meer in Zevenbergen of omgeving woont zouden we het graf van mijn vader graag over laten plaatsen naar Alphen aan den Rijn. Zodat ook mijn moeder, als het zo ver is, in het zelfde graf als mijn vader begraven kan worden. Is dit mogelijk? Waar moet ik zijn om dit te regelen? En wat zijn hiervan de kosten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt uw vader later opgraven en laten herbegraven in Alphen aan den Rijn. Mits uw moeder, die waarschijnlijk rechthebbende van het graf is, hier mee instemt.

Er is een vergunning nodig van de burgemeester van Zevenbergen, dat is de burgemeester van de gemeente Moerdijk. Na 20 jaar is dat meestal een formaliteit.

Wat de kosten van het opgraven zijn kan de administratie van de begraafplaats u vertellen, de gemeente of de kerk van wie de betreffende begraafplaats is. Als het de gemeentelijke begraafplaats is, kan de gemeente leges heffen, een soort belasting los van de werkelijke kosten.

De kosten van een opgraving en het vervoer schat ik tussen de 500,- en 1.200,-, afhankelijk ook van de vraag of voor de stoffelijke resten van uw vader een normale grote kist nodig is, dan wel een kleine bottenkist. Dat is vooraf niet met zekerheid te voorspellen. Bedrijven hebben vaak verschillende kisten bij zich, voor de zekerheid.

Bedrijven die een opgraving en herbegraving kunnen uitvoeren vindt u op de site www.BVOB.eu. Onder 'download' kunt u de ledenlijst vinden.

De kosten van het begraven en een nieuw graf voor 2 personen voor 20 jaar liggen in Alphen aan den Rijn op ongeveer 3.200,-. Maar ook dat kunt u het beste zelf bij de gemeente navragen.

Voor de ongebruikte termijn tot 2056 van het graf in Zevenbergen krijgt u geen geld terug.

Zie over opgraven en cremeren ook:


Zie de vele vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE