Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven op dezelfde plek 1


22 maart 2018

Vraag nummer: 54326

Geachte Mr. W. van der Putten,
De grafrechten van het graf van mijn ouders verlopen binnenkort. Vandaag heb ik op de begraafplaats gevraagd of er een mogelijkheid is om de resten die er nog zijn op dezelfde plek te begraven.
Ik werd aangekeken of ik van een andere planeet kwam en de beambte van de begraafplaats Crooswijk in Rotterdam gaf te kennen dat het niet tot de mogelijkheden behoorde. Ze gaan in een verzamelgraf.
Kennelijk is ook je laatste rustplaats niet iets om gerespecteerd te worden.
Denkt u dat het mogelijk is om te eisen dat het herbegraven op dezelfde plek gebeurd?
Tegen betaling kan er meestal veel.
Het zou erg fijn zijn als u mij een antwoord wil sturen.

Vriendelijke groet,
Anja van der Sluijs

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan mij wel voorstellen dat u bent aangekeken of u van een andere planeet komt, als u vraagt om de stoffelijke resten van uw ouders her te begraven op dezelfde plek. Dat is net zoiets als op het station in Utrecht een treinkaartje naar Utrecht te willen kopen. U bent er al. Uw ouders zijn al begraven in het graf waar ze liggen; waarom wilt u ze er uit halen en meteen daar weer terug leggen?

Als u wilt dat uw ouders in het graf blijven liggen, kunt u de grafrechten verlengen. Die optie moet de gemeente aanbieden, althans als het gaat om eigen of particuliere graven.

Als uw ouders begraven zijn in een algemeen graf, is het bij de meeste begraafplaatsen niet mogelijk om het gebruik van dat algemene graf te verlengen. Herbegraving kan wel, maar alleen in een eigen graf.

Als iets anders speelt dan hierboven is aangegeven, moet u uw vraag nog maar eens iets specifieker herhalen*, met meer details over het type graf, of uw ouders bij elkaar liggen, hoe lang geleden ze begraven zijn en voor hoe lang het graf of die graven zijn uitgegeven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

* vervolg: zie vraag 54347.


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE