Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven na 2 jaar vanwege fout gemeente; aanwezigheid familie


28 juli 2005

Vraag nummer: 3920  (oude nummer: 6282)

De gemeente maakte de fout(geeft dat zelf aan) door moeder op een verkeerde plaats (nummer) te hebben laten begraven. Nu na 2 jaar geven zij aan dat een herbegrafenis zal plaatsvinden naar de goede plaats (nummer) Kan dit zomaar en mag familie daarbij aanwezig zijn?.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, er kan een opgraving en herbegrafenis plaats vinden, mits dit de toestemming heeft van de rechthebbende van het graf waaruit opgegraven wordt en van de rechthebbende van het graf waarin begraven wordt én er een verlof tot opgraving van de burgemeester is. Dat verlof zal in dit geval geen probleem zijn.

Bij een opgraving mag in de regel geen publiek, ook geen familie, aanwezig zijn. Verordeningen en reglementen van begraafplaatsen bevatten hier gewoonlijk regels voor. Voor mensen die dit niet gewend zijn is het soms een zeer emotioneel en schokkend schouwspel. Waarschijnlijk is de kist niet meer heel en moet de overledene worden omgekist.
Bij de andere helft, de nieuwe begrafenis, mag normaal gesproken altijd familie en ander publiek aanwezig zijn. De overledene is dan weer netjes in een nieuwe kist gelegd.

Zie ook andere vragen in de sub-rubriek Opgraven en herbegraven.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE