Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Cremeren na een begravenis


7 juli 2008

Vraag nummer: 5554  (oude nummer: 11030)

Mijn moeder wil graag na haar overlijden samen met mijn vader (deze is overleden in1997 en begraven) gecremeerd worden. Wij kinderen maken hier geen bezwaar tegen en vinden het prima dat vader weer wordt opgegraven en haar laaste wens in vervulling laat gaan. Volgens mij zou dit dus mogen mits ze het nu bij leven al vast laat leggen of vergis ik mij daarin.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, de stoffelijke resten van uw vader kunnen worden opgegraven en gecremeerd. Het is niet nodig dat uw moeder dit bij leven vast legt; u of andere kinderen kunnen het na haar overlijden ook doen. En uw moeder kan het ook nu al laten doen, ze hoeft niet te wachten tot haar overlijden.

U schrijft dat moeder 'samen met' uw vader gecremeerd wil worden; dát mag echter niet. Ieder mens moet apart gecremeerd worden, dat is wettelijk voorschrift. Ook als de te cremeren resten al ruim tien jaar begraven geweest zijn.

Zie voor de voorwaarden (verlof van de burgemeester en verlof vcan de officier van justitie) de vele vergelijkbare vragen in de sub-rubriek Begraven > Opgraven en herbegraven of cremeren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE