Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Chantage


28 september 2009

Vraag nummer: 6913  (oude nummer: 13929)

Vader is getrouwd met nieuwe vrouw. Vrouw dreigd en chanteerd ons ( kinderen) om het graf van moeder te verplaatsten naar andere gemeente. Ze hebben geld ( dus daardoor de macht) Vader zou eigenlijk ook naast moeder komen liggen.( enkel graf) Dit heeft hij opgezegd. Wij ( kinderen) willen dat moeder rust heeft en blijft waar ze nu is. Wat moeten we doen in dit geval van chantage dreiging ( tot aan huis deur). Wij kinderen verzorgen het graf.( bloemen water geven etc.) Hij komt 2x per jaar naar het graf. We mogen als kinderen niet aan vaste plantenbakjes komen. Hij gooit de nieuwe bloemen er dan meteen uit! We mogen het graf dus wel verzorgen maar moeten aan zijn regels voldoen! Wat als vader komt te overlijden. Neemt zij nieuwe vrouw de rechten over van ons moeders graf? Mag hij zoveel eisen kwa verzorging van het graf? Mag hij/ zij dreigen met graf verplaatsing als chantage middel ( het blijft ons woord tegen hun woord) . Ze weten dat ze ons ermee pijn kunnen doen om het graf weg te halen..en gebruiken dit nu als chantage middel. Mag dit allemaal zomaar gebeuren? Zoveel vragen. Graag zou ik er wat duidelijkheid in willen krijgenin deze pijnlijke kwestie.
Met vriendelijke groetenXX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het eerste deel van uw vraag heb ik gisteren al behandeld (vraag 13926). Voor het opgraven en herbegraven van uw moeder is verlof nodig van de burgemeester van de gemeente waar nu het graf van uw moeder ligt. U en andere kinderen kunnen tegen een dergelijk verlof bezwaar maken.

Als uw vader is overleden, kunt u onmiddelijk, liefst dezelfde dag, schriftelijk bij de administratie van de begraafplaats vragen om het graf van moeder op uw naam over te schrijven.
Zolang uw vader leeft, kunt u de grafrechten niet krijgen, tenzij hij schriftelijk met overschrijving instemt. Ik begrijp uit uw verhaal dat hij daar nu niet aan mee zal werken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE