Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beroepsmogelijkheid bij verlof tot opgraving


24 oktober 2007

Vraag nummer: 5008  (oude nummer: 9809)

Geachte heer van Putten,

Als wij een verlof tot opgraving verlenen hebben wij daar tot nu toe geen beroepsmogelijkheid opgenomen. Wij zijn wel van plan om dit te gaan doen. Is het opnemen van een dergelijke beroepsmogelijkheid op grond van de algmene wet bestuursrecht voldoende of moeten wij ook zo ver gaan om het verlenen van de vergunning te publiceren? Dit om te voorkomen dat belanghebbenden/nabestaanden geen kennis hebben kunnen nemen van het besluit?

met vr. gr.
I. Pouwels-Snijders.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Onder een verlof tot opgraving dient altijd op de mogelijkheid van het indienen van bezwaar en van het vragen van een voorlopige voorziening te worden geattendeerd. Dat is wettelijk voorschrift. Ook als het verlof in beginsel wordt verleend, kan het zijn dat de aanvrager niet akkoord is met een of twee van de voorwaarden,

Het verlenen van het verlof hoeft niet in een krant o.i.d. te worden gepubliceerd. Het gaat hier om een besluit dat tot een of meer belanghebbenden wordt gerichtl de toezending of uitreiking aan hen is voldoende. Zie artikel 3:41 Algemene wet bestuursrecht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE