Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Lichaamsvocht


18 juni 2010

Vraag nummer: 7596  (oude nummer: 15834)

mijn oma is onlangs overleden na een hartoperatie met de nodige tegenslagen.ze is 3wk in slaap gehouden voor herstel.na een week begon ze vocht vast te houden en aan het eind had ze zo een 40ltr in dr,ze stond op klappen.we mochten haar niet meer zien.bij de uitvaart begon haar kist te lekken!kan dat?kon ht niet afgetapt worden?we kregen geen verdere info want ze hadden dit nooit meegemaakt.kunt u mij informeren?vindt dit zo bizar,vriendelijk bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de regelgeving voor begraven en cremeren. En u hebt een feitelijke vraag waar ik helaas ook geen antwoord op heb.
Deze site heeft geen adviesrubriek voor zulke vragen. Ik ken helaas ook geen andere site waar men met zulke vragen terecht kan.

Ik kan u wel vertellen dat kisten zo worden gemaakt dat lichaamsvocht wordt opgevangen en vast gehouden. Iedere overledene verliest vocht.
De kisten zijn natuurlijk gemaakt voor 'gewone' situaties. Maar ik zou verwachten dat een uitvaartverzorger in buitengewone situaties extra maatregelen treft door extra 'vochtvangers' in de kist te leggen. Waarschijnlijk is dat hier ook wel gebeurd, maar blijkbaar onvoldoende.

Of men tijdens het afleggen van een overledene iets aan een teveel aan vocht kan doen, kan ik u niet zeggen.

Misschien moet u het gewoon eens bespreken met de betreffende uitvaartleider, of met een andere uitvaartleider van een andere ondernemer. Mijn ervaring is dat zulke mensen in de regel graag bereid zijn om dingen uit te leggen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >