Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in een kast in plaats van in een kist


20 februari 2016

Vraag nummer: 45297

Hallo,

Al jaren heb ik het idee van een kast i.p.v. kist te gaan gebruiken.
Als ik b.v. een kast in de kamer heb staan om die te gebruiken met een paar aanpassingen.
Is dat toegestaan.

Vriendelijke groet Rieja

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, als de kist in het graf zou passen en als de kast van hout is, zonder kunststof, en niet behandeld is met synthetische lakken die verboden zijn, dan zou dat in principe kunnen.

De kast moet ongeveer het formaat van een grafkist hebben, omdat er anders een probleem kan zijn met de begraving. Vaak wordt voor het graven van de grafkuil gebruik gemaakt van zogenaamde grafbekisting. Dat zijn - simpel gezegd - metalen rechthoeken die meestal in elkaar kunnen schuiven. Zij voorkomen dat de wanden van het graf inzakken. Als de kast daar niet binnen past, is er een probleem.
Of dan kan er misschien alleen boven in een graf begraven worden, als die bekisting voor de wanden van de kuil niet nodig is.

Dat is natuurlijk af te stemmen met de beheerder van de begraafplaats die u op het oog hebt. Wanneer u komt te overlijden zal onbekend zijn. Misschien duurt het nog wel decennia. Maar het kan fijn zijn om te weten dat wanneer het volgende week aan de orde zou zijn, er geen probleem is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE