Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijden hond; hoe vertel ik het?


23 september 2004

Vraag nummer: 3326  (oude nummer: 4692)

Op 22.09.2004 hebben wij onze bouvier Kim,tot ons grote verdriet in moeten laten slapen (Ruim 13 jaar).Kim is vandaag gecremeerd. Als Oma en Opa van 3 kleinkinderen hebben wij een groot probleem.Kim was ook de GROTE LIEFDE van onze kleinkinderen. Hoe moeten wij onze kleinkinderen dit uitleggen,zonder hen de doodsangst op het lijf te jagen. Graag Uw reactie.Hartelijk dank !

Antwoord:

Geachte heer,

Dit is de juridische adviesrubriek. Ik kan u uitleggen waarom u een huisdier volgens welke wettelijke regels mag laten cremeren, en bijvoorbeeld een paard of een haas niet. Maar dat wilt u niet weten. Daarom zit u hier met uw vraag verkeerd.

Ik adviseer u de vraag te herhalen in de rubriek Jeugdadvies, één van de drie adviesrubrieken van deze site. Of u kunt ook in de al beantwoorde vragen snuffelen en zien wat voor advies dr. Fiddelaers geeft om met kinderen over dood en rouw te praten.
Overigens, ik kijk af en toe ook eens bij haar rubriek. Meestal liggen de adviezen in de sfeer om er tamelijk open en concreet over te praten. En ook om samen verdriet te hebben en dat niet te verbergen. Kinderen zijn enerzijds gevoelig, maar anderzijds ook heel nuchter. Maar enfin, kijkt u eens in de andere rubriek.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE