Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe lang duurt het voordat een grote hond vergaan is (dierenbegraafplaats)


19 oktober 2017

Vraag nummer: 52406

Ik heb twee weken geleden mijn hond begraven op een dierenbegraafplaats, maar ik heb geen rust hierin, de reden is dat toen haar kuil gemaakt werd er schedels van eerdere honden op werden gegraven, en de eigenaar ze zou opruimen, maar ze liggen er nog, haar graf geen 80 tot 100 cm diep is en ik bang ben gemaakt dat de wilde zwijnen de nachten gebruiken om voedsel te zoeken, en die zitten daar in de omgeving.
Nu wil ik wachten tot ze vergaan is en haar botten alsnog laten cremeren.
Ik kan nergens op internet hierover iets terug vinden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik verwacht niet dat wilde zwijnen uw hond gaan opgraven. Als dat zou kunnen gebeuren kan de dierenbegraafplaats meteen haar poorten sluiten, want dan laat niemand daar begraven. Als in het graf schedels van andere honden lagen, wijst dat er al op dat deze stoffelijk resten niet zijn opgegraven en opgegeten, anders waren ze wel uit het graf gesleurd en zouden ze niet meer in het graf liggen.

Ik verwacht dat de ontbinding van een grote hond 2 of 3 jaar nodig heeft. Maar dat hangt ook af van de grondsoort en de diepte van begraven.

Over het opgraven van een hond en het alsnog laten cremeren van de resten staat waarschijnlijk weinig op internet omdat het weinig voorkomt en omdat er geen regels voor zijn. Er is wetgeving voor het opruimen van kadavers van dode dieren, maar gezelschapsdieren zoals honden en katten vallen daar buiten.

U maakt zich nu zorgen. Ik zou zeggen: bespreek uw zorgen met de eigenaar van de dierenbegraafplaats. Misschien kan die u gerust stellen. Als hij dat niet kan, kunt u overwegen om uw hond meteen op te (laten) graven en te laten cremeren, al zal dat geen plezierig karwei zijn. Er zijn in elk geval geen regels die dat verbieden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >