Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraving hond in tuin


21 maart 2003

Vraag nummer: 2099  (oude nummer: 2496)

Fri, 21 Mar 2003 00:19

Beste,
ik bezit een hondenforum, en er werd me de vraag gesteld of het eigenlijk wettelijk toegestaan is om je hond in de tuin te begraven. Ik heb al gelezen dat dit afhangt van gemeente tot gemeente. Als het nog toegelaten is, moet dit dan binnen bepaalde afmetingen? xx diep, xx verwijderd van dit of dat?

Dank bij voorbaat, Anthony

Antwoord:

Geachte heer,

Een hond mag altijd in de tuin worden begraven. Als ie dood is tenminste...
Ik ken geen enkele gemeente die dit verbiedt. Ook geen enkele wet die het verbiedt. In het algemeen is het wel verboden om dode dieren te begraven (in de Destructiewet), maar voor huisdieren wordt in de wet een uitzondering gemaakt. Dode koeien, paarden, geiten e.d. mogen niet in een tuin begraven worden.

Het is niet alleen niet VERboden, er zijn ook geen GEboden. Er is dus geen verplicht formaat, of een verplichte diepte. Maar bij een hond zou ik adviseren om ongeveer 80 tot 100 centimeter diep te begraven. Dan vindt een natuurlijke ontbinding plaats, die niet te snel en niet te langzaam gaat. En ook niet dat je al direct botten tegenkomt, als je de tuin een keer omspit of een plantje wilt poten.

Soms zijn er wel indianenverhalen dat een ondiep graf door (andere) dieren als wormen, konijnen, mollen e.d. wordt gestoord, maar dat is onzin. Wormen e.d. eten uitsluitend plantaardig materiaal en mollen eten uitsluitend levende wormen, larven en dergelijke, doch beslist geen kadavers. Idem konijnen en vossen.

mr W.G.H.M. van der Putten

21 maart 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >