Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zelf verwijderen en plaatsen grafsteen


23 oktober 2002

Vraag nummer: 1313  (oude nummer: 1660)

Fri Oct 13 11:49:56 2000

Van een familie kregen wij het verzoek of zij zelf de grafsteen van hun familiegraf mogen halen en terugplaatsen als in het graf binnenkort een asbus wordt bijgeplaatst.
Wij, het kerkhofbestuur, willen dat niet toestaan om diverse redenen, zoals aansprakelijkheid bij schade aan derden, toezicht op de werkzaamheden, overlast voor derden, enz.
Kunnen wij dit weigeren ? (onze kosten worden natuurlijk wel doorberekend aan de familie!)

Antwoord:

Sat Oct 14 02:12:55 2000

Geachte heer,

Uw kerkhofbestuur is zeker bevoegd om het verzoek van de familie te weigeren. Al is het maar op grond van artikel 23 van uw reglement.
Het weghalen en terugplaatsen van een grafmonument is geen sinecure. Als een bedrijf dat doet is er een duidelijke partij die aanspreekbaar is voor het geval er schade zou ontstaan. Bij verzoeken van "een familie" is onduidelijk wie bij schade en problemen aanspreekbaar is.
Voorts zou ik het feitelijke begraven van een asbus om principiƫle redenen nooit uit handen van de beheerder geven. Niet dat iemand anders geen kuiltje zou kunnen graven, maar de plek van een graf kan nooit met voldoende waarborgen omgeven worden. Ik zou op een begraafplaats het principe hoog houden dat zonder toedoen of aanwezigheid van een beheerder geen kruimeltje grond verplaatst mag worden.


mr W.G.H.M. van der Putten

14 oktober 2000

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >