Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Zelf ruimen grafmonument?

5 november 2016

Vraag nummer: 48077

Is het mogelijk zelf een grafmonument te ruimen of te laten ruimen i.p.v. de beheerder van de begraafplaats?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat kan ik zo niet zeggen. Dat verschilt per begraafplaats.

Ik had het er toevallig begin van de week over met een beheerder, die zei dat hij dat op zijn begraafplaats niet wilde. Daar staan namelijk allemaal staande stenen op de graven, die vast gemaakt zijn aan een hele lange betonnen fundering aan het hoofdeind van de graven. Als iemand daar zonder verstand van zaken een monument zou slopen, was hij bang dat de fundering beschadigd of zelfs onbruikbaar werd, mogelijk ook met gevolgen voor monumenten op buurgraven.

Kortom: overleg met de beheerder voor de (on)mogelijkheden. U wilt ook geen schade (kunnen) veroorzaken waardoor u een veelvoud aan kosten hebt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder