Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wet over tijdelijke grafbedekking


6 januari 2014

Vraag nummer: 36920

Geachte heer van der Putten,

Ik ben bezig met een bedrijfsplan voor de verkoop van tijdelijke grafbedekking.

Nou loop ik tegen het volgende probleem aan, de wet- en regelgeving betreffende tijdelijke grafbedekking is zachtgezegd erg vaag! Ik vroeg me af of u mij misschien kunt uitleggen of dit voor problemen kan gaan zorgen als ik dit product ga verkopen of dat er bepaalde instanties zijn waar ik terecht kan om te zorgen dat het geen problemen op gaat leveren om mijn producten te plaatsen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er bestaat geen landelijke wetgeving inzake de plaatsing van een grafbedekking. Er is wel een regel over de ernstige verwaarlozing van graven en grafmonumenten; dan kan namelijk (nadat de familie eerst de kans heeft gekregen om het graf op te knappen) het grafrecht vervallen worden verklaard. Maar dat heeft niets met uw vraag te maken.

Begraafplaatsen hebben allemaal wel eigen regels voor grafbedekkingen. Die regels verschillen overal. Bij mijn weten heeft geen enkele begraafplaats regels voor tijdelijke grafbedekking, om de periode tussen een begraving en de definitieve grafbedekking te overbruggen.
Of de begraafplaatshouder een tijdelijke grafbedekking toestaat, moet u telkens aan elke begraafplaats apart vragen. Want ieder beslist voor zichzelf. Ik heb evenwel de indruk dat men er geen bezwaar tegen heeft, als het er maar netjes uitziet en als men er maar geen last van heeft of krijgt.

Er zijn dus geen landelijke centrale instanties met wie u dit kunt regelen. Dat bestaat simpelweg niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >