Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat gebeurt er met grafsteen na niet meer verlengen van het graf?


14 juni 2007

Vraag nummer: 4779  (oude nummer: 9283)

Mijn vader is onlangs overleden,hij betaalde de afgelopen 28jaar de huur van het graf van mijn moeder,mijn andere zusters hadden geen behoefte om mijn moeders graf te bezoeken en betaalde daar dus ook niet aan mee.Ik was de enigste die er nog langs ging.Mijn vader wordt gecremeerd.Nu kan ik in mijn eentje niet de kosten voor het behoud van het graf van mijn moeder betalen,het graf zal dan waarschijnlijk toch wegmoeten.wat gebeurt er dan met de grafsteen,kan ik die zelf meenemen zodat ik toch nog iets heb als gedenkteken.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Vaak is in het beheersreglement of de beheersverordening van de begraafplaats geregeld dat de rechthebbende op het graf na afloop van de termijn de grafsteen mag hebben. Ook als men dat niet geregeld heeft, mag het toch vaak.
De rechthebbende is de persoon op wiens naam het graf staat.

Nu is het zo dat alleen de rechthebbende de steen mag hebben, of dat een ander alleen met diens toestemming de steen mag hebben. Het is niet toegestaan dan 'willekeurige' familieleden er over beschikken. De begraafplaatshouder wil geen familieruzies aanwakkeren of laten ontstaan. Dus de rechthebbende beslist.

Nu uw vader is overleden, heeft het graf van uw moeder geen rechthebbende meer. Want dat was uw vader. U moet eerst zelf bi de begraafplaats vragen om overschrijving van het graf op uw naam, zodat u rechthebbende bent. En dan kunt u over 2 jaar, als de termijn van 30 jaar voor het graf om is, over de steen beschikken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >