Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vreselijk dilemma (graf op naam van vriend dochter)


25 september 2012

Vraag nummer: 32009

Na een realite van 1 1/2 jaar en een geboorte van een kind is mijn dochter overleden. Ik heb haar premie betaald van de uitvaartverzekering. Nu is per abuis de vriend van mijn dochter aangesteld als rechthebbende van de graf door middel van een handtekening. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, de uitvaartverzekering had beter na moeten denken.
Ik wil nu een grafsteen plaatsen maar krijg geen vergunning. Hoe kan ik dit oplossen? HIj wil geen medewerking verlenen.

mvg. F. Sopacua

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Daar kan ik geen goed antwoord op geven, omdat ik dan precies moet weten wat er allemaal gebeurd is. Dat kan in detail alleen in een persoonlijk gesprek, liefst aan de hand van papieren over de begrafenis. Niet via internet.

Als de vriend van uw dochter rechthebbende op graf is, heeft u inderdaad zijn toestemming nodig voor het plaatsen van een grafmonument.
In bepaalde situaties kan het niet alleen onredelijk maar zelfs onrechtmatig zijn, als de vriend zijn toestemming niet wil geven. Bijvoorbeeld als hij zelf geen steen wil plaatsen en als hij zelf niets aan het graf en de begrafenis heeft betaald.

Maar dan moet u de zaak goed kunnen bespreken. Ik adviseer u om contact op te nemen met het Juridisch Loket in uw omgeving. Voor waar u bij u in de buurt terecht kunt, kunt u kijken op www.JuridischLoket.nl.
U kunt het Juridisch Loket ook bellen via 0900 – 8020.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd (en rechtszaken over bewaren of verstrooien van as)

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >