Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vlekken op grafmonument


27 september 2016

Vraag nummer: 47523

We hebben vlekken op het grafmonument van mijn vrouw, de leverancier Spit zegt van niet, wat kunnen we nu nog doen, daar ik me kapot erger aan de vlekken??

Antwoord:

Geachte heer,

Ik zou een of twee andere steenhouwers om hun oordeel vragen; is het normaal voor het soort steen of niet. En hoe is het te verhelpen?

Misschien zeggen die andere leveranciers ook dat het nu eenmaal het soort steen is, maar kunt u er dan mee leven. Of kijkt u daar uw eigen leverancier niet op aan.
Misschien zeggen die andere steenhouwers dat de steen verkeerd bewerkt is, waarvan dit het gevolg is. Of zeggen ze iets anders, waaruit blijkt dat er toch sprake is van een fout of in ieder geval een verantwoordelijkheid van uw eigen leverancier. Het kan ook zijn dat iets niet iemands fout is, maar dat hij er toch aansprakelijk voor is. In dat geval zou ik een rapportje van die steenhouwers vragen, waar u mee naar uw eigen leverancier kunt.

Als uw leverancier is aangesloten bij een brancheorganisatie, heeft die organisatie wellicht een klachten- of geschillenprocedure.
Het is altijd verstandig om een leverancier te kiezen die aangesloten is bij een geschillenregeling.

Ik weet niet hoe uw monument er uit ziet en of het alleen een bepaald onderdeel betreft. Maar als er geen goede oplossing is voor de bestaande steen, is het misschien verstandig om dat onderdeel of die steen gewoon op eigen kosten te vervangen en wel zo snel mogelijk. U zegt dat u zich kapot ergert. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Als het het graf van mijn vrouw was, zou ik me daar ook telkens aan ergeren, als ik het graf bezocht. En wilt u zich nog vele jaren ergeren? Dan kan het de moeite en kosten waard zijn om gewoon zo snel mogelijk die ergernis achter u te laten en uw vrouw dat monument te geven dat zij verdient. De kosten vergeet u weer, maar de ergernis niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >