Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verzakt graf


10 januari 2017

Vraag nummer: 48965

Ik was vanmiddag op de begraafplaats in Sleeuwijk en zag dat het graf van mijn man licht aan het verzakken is. Wie kan ik daarover vragen stellen en wat zijn de kosten om dit te verhelpen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik adviseer u om dit eerst eens even te bespreken met de beheerder van de begraafplaats. U kunt hem zijn ervaringen vragen. En advies, hoe dit aan te (laten) pakken.

Misschien is het advies om er nog even niets aan te doen. Op sommige begraafplaatsen is de ondergrond zo in beweging, dat er bijna altijd wel verzakkingen optreden. Dan kan het verstandig zijn om te wachten tot de grond meer is ingeklonken. Misschien hadden er eigenlijk ook een paar palen als een soort fundering onder het monument moeten staan.

Enfin, bespreekt u het met de beheerder. En met zijn advies en inzichten zou u met de steenhouwer kunnen gaan praten.

Over de kosten kan waarschijnlijk alleen een steenhouwer u informeren. U zou bij meerdere steenhouwers een vrijblijvende offerte kunnen vragen. Vaak is er toch wel verschil in tarieven, zodat het loont om diverse offertes te vragen.

U zou ook nog kunnen bekijken of dit nog valt onder een eventuele garantie van de steenhouwer die het monument heeft geplaatst. Verzakkingen vallen er meestal niet onder, omdat de kwaliteit van de ondergrond niet iets is waar een steenhouwer invloed op heeft. Aan de andere kant had er misschien een andere of betere fundering onder het monument moeten staan. Ik geef het maar in overweging.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Nieuwe wettelijke regeling sinds 2011: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >