Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verwijderen grafmonument na afstand grafrecht


8 april 2018

Vraag nummer: 54547

Ik heb afstand gedaan van het graf van mijn ouders. Er was nog wel betaald voor tien jaar, maar ik het getekend (11-01-2018) voor stopzetten grafrechten per onmiddellijke ingang. Ik had begrepen dat de steen van het graf gehaald zou worden zodra de winter voorbij was. Het graf wordt geruimd wanneer de Gemeente het graf nodig heeft. Maar de steen ligt er (08-04-2018) nog steeds op. Is het aan de Gemeente wanneer ze de steen er af halen. Of is het wel de bedoeling na afstand gedaan te hebben van een graf dat dit zo snel mogelijk gebeurt?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De houder van een begraafplaats verwijdert normaal gesproken een steen wanneer het haar uitkomt. Dat kan zijn op het moment dat het graf aan een andere familie wordt gegeven. Of wanneer men een aantal grafmonument tegelijk laat verwijderen.
Het is geen regel en er is geen noodzaak om een monument zo snel mogelijk te laten verwijderen, tenzij het monument bouwvallig is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >