Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vernieling grafsteen

19 juni 2018

Vraag nummer: 55405

graf van mijn ouders is vernield door de grasmaaier van de gemeente toen ik dat zag ben ik meteen naar de beheerder toe gegaan en heb hem laten zien wat er gebeurd is de staande zerk was los gekomen van de beton band en er zat een scheurtje in de steen de voorplaat had er afgelegen en was snel door de maaimachinist weer op de plek terug geplaatst waar bij hij alle planten onder de plaat terecht gekomen. nu hebben ze eigenlijk schuld bekend doordat ze de planten al vergoed hebben maar nu gaan ze ineens moeilijk doen over de schade aan de steen dat kon volgens hun niet maar de steen staat nu drie jaar op het graf daarbij heb ik een foto van vlak na het plaatsen waarbij duidelijk te zien is dat er geen schade was maar ik loop dus nu vast en wil wel eens weten wat ik nu verder zou moeten doen.

Antwoord:

Geachte heer,

Als ik u was zou ik een steenhouwer een offerte vragen voor de reparatie en een oordeel over hoe de schade is ontstaan.

Dan zou ik een brief schrijven en de gemeente aansprakelijk stellen, waarbij ik het verhaal nog eens op papier zou zetten. Met een foto van 3 jaar geleden en van nu. En het oordeel van de steenhouwer over de toedracht van de schade.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder