Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vermelding 2e echtgenote op grafsteen


12 augustus 2018

Vraag nummer: 55817

Mijn schoonmoeder is voor de tweede keer getrouwd met een man (stiefvader), die zelf ook toen voor de tweede keer huwde. Zijn eerste vouw was overleden en nu hij onlangs overleed is hij bijgezet in het graf van zijn eerste vrouw. Naar zijn wens en in goed overleg. Zijn naam komt er nu bij op de steen. Welke tekst mogelijkheden/voorbeelden zijn er om te benoemen dat hij hertrouwd was? Er is niet zoveel ruimte op de steen. Alvast dank voor uw reactie. Mvg gerie versteeg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Hier zijn geen standaarden of 'vaste gewoonten' voor.

Ik heb eens even binnen mijn eigen familie gekeken, want mijn overgrootmoeder overleed jong en mijn overgrootvader is hertrouwd. Op de steen staat eerst de naam van de eerstoverleden vrouw, dan die van de man en daaronder staat "echtgenoot van ......".
Als uw schoonmoeder komt te overlijden en daar ook begraven zou worden dan wel haar asbus zou worden bijgezet, zouden daar ook nog geboorte- en overlijdensdatum bij kunnen. En anders kan het bij de vermelding blijven.

Als er een nieuwe steen zou worden gemaakt, met meer ruimte, zou eerst de naam van de man worden genoemd en daar onder 'weduwnaar van: (naam 1e vrouw en data)' en daar weer onder 'echtgenoot van (naam 2e vrouw)'

Het is jammer dat dit niet besproken is toen de stiefvader van uw man nog leefde. Dan had hij samen met zijn vrouw een keuze kunnen maken.

Er zijn geen vaste regels of gebruiken. U kunt met elkaar diverse mogelijkheden bespreken, die laten bezinken en uw schoonmoeder laten kiezen. Haat gaat per slot om haar man en haar naam.

Er staan enkele vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >