Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verf laat los


7 oktober 2016

Vraag nummer: 47644

Goede morgen, de grafsteen van mijn man staat al 15jaar op de nieuwe ooster. De letters zijn al 2 keer door de steenhouwer opnieuw ingeverfd en ongeveer anderhalf jaar geleden door de nieuwe Ooster zelf. De laatste keer heb ik 120 euro betaald. Het los laten van de verf is twee maanden geleden begonnen, ik kan de slierten er zo afhalen waardoor er geen letter meer zicht baar is. De letters zijn van wit in gekleurd. Wat kan ik nu nog ondernemen om de letters zichtbaar te houden, want ik vind het onverzorgd staan! Vriendelijke groet Mevroeuw W Erents-de Brave

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het probleem is dat verf en steen elkaar eigenlijk afstoten. Er zal nooit een hele goede hechting zijn. Ik zou mij kunnen voorstellen dat het ook verschil maakt om welke soort steen het gaat en het soort/type verf. Ik zou persoonlijk de neiging hebben om een soort betonverf te gebruiken, maar misschien lacht een steenhouwer mij hard uit als ik dat zeg.

Het is helemaal niet vreemd dat je letters op een steen om de 6 jaar moet verven. Dat is een aardig gemiddelde, van wat ik overal zo hoor en zie.
Er is bij mijn weten geen andere oplossing dan telkens om de paar jaar weer opnieuw te verven of bij te werken.

Ik zou zeggen dat ze bij De Nieuwe Ooster ook ruim voldoende ervaring en materiaalkennis hebben om een juiste keuze qua soort verf te maken.
Misschien kunt u fabrikanten van verf zoals Sikkens eens benaderen en vragen welke soort verf nu het beste voor steen is.

Een radicale oplossing is een andere naamplaat, met opgelegde messing letters. Dan pas bent u echt van het probleem af.

Misschien heeft een van de lezers van de rubriek nog een goede tip. Als ik die hoor, zet ik die onder dit antwoord.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >