Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verandering tekst grafsteen

19 april 2004

Vraag nummer: 3068 (oude nummer: 4236)

Goedemorgen, graag zou ik de steen die op mijn vaders's graf geplaatst is van tekst veranderen. Volgens het testament ben ik enige erfgename. Kan ik dit zomaar veranderen of moet ik rekening houden met gemeentelijke bepalingen

Antwoord:

Goedeavond mevrouw,

Blijkbaar verwacht u vanavond geen respons meer, maar zo laat is het toch nog niet.

Of u erfgename bent, en de enige, doet er niet toe. De regel is dat de rechthebbende op een graf beslist wat er op de grafsteen staat en dat ook mag wijzigen. Dus als het graf op uw naam staat overgeschreven en u de rechthebbende bent, mag u uw gang gaan.
Maar, inderdaad is het zo dat u rekening moet houden met voorschriften van de eigenaar van de begraafplaats. Bespreek daarom eerst uw voornemen met de beheerder van de begraafplaats of de administratie. Soms is zelfs een vergunning nodig.

Zie ook vele andere vragen in de sub-rubriek Grafsteen / monument.

mr W.G.H.M. van der Putten

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder