Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Touchscreens op grafstenen


17 juni 2003

Vraag nummer: 2302  (oude nummer: 2758)

Geachte Mr van der Putten,

Wij zijn een groepje van zeven studenten van de Universiteit Maastricht, en wij zijn bezig met het schrijven van een business plan.

Het onderwerp van ons business plan is touchscreens op grafstenen. Nou zijn wij bezig met het zoeken naar informatie hierover en zodoende kwam ik terecht op uw site.

Ik vroeg mij af of u misschien ook weet of het juridisch mogelijk is in Nederland om zoiets aan te bieden.

Met deze touchscreens wordt het mogelijk om foto's of korte films te bekijken over de overleden persoon.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dit is geen nieuw idee. Het is een paar jaar geleden al geïntroduceerd, ik meen in 2000. Er waren ook prototypes van. De ontwerper was Jeroen Everaert; ik heb nog een visitekaartje van hem. Zijn telefoonnummer in Rotterdam is (010) 244 00 70.

Juridisch/wettelijk is het zonder meer mogelijk. Het probleem is alleen dat er electra op de begraafplaats moet zijn en een gebouwtje of zo waar een PC kan staan. De meeste begraafplaatsen hebben dat niet. In verband met de kabels zou het wenselijk zijn als een dergelijk graf(monument) dan ook dicht bij dat gebouwtje zou liggen. Je kunt begraafplaatsen moeilijk van kilometers bekabeling voorzien.

Voorts is het zo dat elke begraafplaats eigen regels heeft voor de plaatsing van monumenten en beplanting. Bij de een zal het wel toegelaten worden en bij de ander niet. Net zo goed als men bijvoorbeeld alleen staande en geen liggende monumenten toestaat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >