Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Tekst van grafsteen wijzigen?

21 maart 2003

Vraag nummer: 2105 (oude nummer: 2502)

Fri, 21 Mar 2003 22:18

Geachte heer Van der Putten,

Mijn oma had destijds haar eigen begrafenis geregeld en zo ook de tekst op de grafsteen, onlangs is mijn moeder overleden en haar urn wordt bij de steen van mijn oma geplaatst. Nu is het zo dat mijn tante de rechten heeft overgezet naar mijn oudste broer en ze heeft gezegd dat we als we willen de tekst van de steen mogen wijzigen! Daar ben ik het niet mee eens, omdat ik dat respectloos vindt naar mijn oma toe en omdat mijn 2 ooms hierover niet worden ingelicht. Mag dit zomaar? Ik ben de oudste van 4 kinderen. Maar word overal buiten gehouden, wat kan ik hier aan doen?

Anoniem

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De rechthebbende op het graf - uw tante of uw broer - mag de tekst van de steen wijzigen.

Dat maar niet 'zomaar'; de rechthebbende heeft het simpelweg voor het zeggen. En het is niet voor niets dat de zeggenschap over een graf (en het bijbehorende monument) in de handen van 1 persoon wordt gelegd. Want heb je 3 mensen, dan heb je 3 meningen; met 7 mensen 7 meningen, enz.

U kunt hier niets aan veranderen. Als uw moeder het anders had gewild, of wanneer uw grootmoeder het anders het gewild, dan had ze maar een testament moeten maken. Daarin had ze wensen op dit vlak kunnen vastleggen.

mr W.G.H.M. van der Putten

21 maart 2003

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder