Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Tekst van grafsteen wijzigen?


21 maart 2003

Vraag nummer: 2105  (oude nummer: 2502)

Fri, 21 Mar 2003 22:18

Geachte heer Van der Putten,

Mijn oma had destijds haar eigen begrafenis geregeld en zo ook de tekst op de grafsteen, onlangs is mijn moeder overleden en haar urn wordt bij de steen van mijn oma geplaatst. Nu is het zo dat mijn tante de rechten heeft overgezet naar mijn oudste broer en ze heeft gezegd dat we als we willen de tekst van de steen mogen wijzigen! Daar ben ik het niet mee eens, omdat ik dat respectloos vindt naar mijn oma toe en omdat mijn 2 ooms hierover niet worden ingelicht. Mag dit zomaar? Ik ben de oudste van 4 kinderen. Maar word overal buiten gehouden, wat kan ik hier aan doen?

Anoniem

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De rechthebbende op het graf - uw tante of uw broer - mag de tekst van de steen wijzigen.

Dat maar niet 'zomaar'; de rechthebbende heeft het simpelweg voor het zeggen. En het is niet voor niets dat de zeggenschap over een graf (en het bijbehorende monument) in de handen van 1 persoon wordt gelegd. Want heb je 3 mensen, dan heb je 3 meningen; met 7 mensen 7 meningen, enz.

U kunt hier niets aan veranderen. Als uw moeder het anders had gewild, of wanneer uw grootmoeder het anders het gewild, dan had ze maar een testament moeten maken. Daarin had ze wensen op dit vlak kunnen vastleggen.

mr W.G.H.M. van der Putten

21 maart 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >